Garbatka

Apel Młodych "Bóg, który JEST"

W sobotę – 15 września – osiemdziesięcioro młodych ludzi z naszej parafii uwielbiło Boga podczas Apelu Młodych w Radomiu. Na placu Corazziego ponad 6 tysięcy osób bawiło się podczas koncertu ewangelizacyjnego Nieziemskie Granie (koncert prowadził zespół Młodzi z Winkiem pod kierunkiem księdza Bartłomieja Winka) oraz modliło się podczas adoracji Najświętszego Sakramentu, którą prowadził biskup radomski Henryk Tomasik.

Gościem specjalnym był znany mim Ireneusz Krosny- absolwent teologii. Jego występ, w którym nie padło ani jedno słowo, został przyjęty wielkimi salwami śmiechu. Aktor dał też krótkie świadectwo, które zapadło w sercach młodych ludzi. Młodych porwał także koncert "Wyrwanych z Niewoli".

A oto jak wspominają wydarzenie młodzi z naszej parafii:

„To był mój kolejny Apel Młodych. Myślałem, że nic mnie już nie zaskoczy. Jednak co roku Pan Bóg przychodzi i przemawia do mnie w inny, wyjątkowy sposób. Apel Młodych w Radomiu, to dla mnie czas spotkania się ze znajomymi i Panem Bogiem. Najlepiej wspominam odbytą spowiedź oraz Adorację Najświętszego Sakramentu. Zazwyczaj trudno mi znaleźć więcej czasu na Adorację i ciszę. Wprawiająca w zachwyt jest atmosfera modlitwy na Apelu. Jeśli chcesz poznać czym jest wspólnota młodych Kościoła weź czynny udział podczas Apelu. Nie opuszczaj placu przy scenie, oddaj się prowadzeniu Ducha Świętego, a doświadczysz cudów! Polecam”
Tomasz

„Jeśli chodzi o tegoroczny Apel Młodych najbardziej w pamięci utkwiła mi Adoracja Najświętszego Sakramentu. Pamiętam, że uśmiechałam się widząc osoby w moim wieku, które były pogrążone w modlitwie. Dla mnie adoracja była osobistym spotkaniem z Jezusem Chrystusem. Mogłam powierzyć Mu całe swoje życie. Oczywiście nie zabrakło momentów, gdzie razem z przyjaciółmi wielbiliśmy Pana Boga tańcem i śpiewem. To był bardzo udany wyjazd!”
Angelika